فرق بین روانشناس، روانپزشک و روانکاو چیست؟
فرق بین روانشناس، روانپزشک و روانکاو چیست؟
________________________________________
روانشناس، فردی است که تحصیلات خود را از مقطع لیسانس شروع مینماید و در مقاطع فوقلیسانس و دکتری ادامه میدهد. روانشناسی رشتههای مختلفی دارد که یکی از آنها روانشناسی بالینی و روانشناسی شخصیت میباشد. این افراد کارهای درمانی را در طی دوران تحصیل آموزش میبینند که شامل درمانهای غیرداروئی است.
ضمناً در درمان نیز انواع مختلف رویکرد و مکاتب وجود دارد که هر فردی با توجه به گرایش خود از آن رویکرد استفاده مینماید. مثلاً روانکاوی، رفتاردرمانی، شناخت درمانی، رفتاردرمانی شناختی و موارد دیگر. این افراد و یا هر فرد دیگری که کار درمانی غیرداروئی انجام میدهد به عنوان رواندرمانگر محسوب میشوند.
روانپزشک، فردی است که پس از اتمام دوره پزشکی عمومی یک دوره تخصصی 3 ساله روانپزشکی را طی میکند و پس از آن به عنوان روانپزشک محسوب میگردد. در طی دوران آموزش این افراد، تاکید اصلی بر درمانهای داروئی میباشد و در کنار آن و با توجه به گرایش دانشگاه، آموزشهای محدود درمانهای غیرداروئی را هم طی میکنند که البته گرایش فرد میتواند آن را وسیعتر کند.
رواندرمانگر روانشناس و یا روانپزشکی است که کار درمان غیرداروئی را انجام میدهد اما روانکاو رواندرمانگری است (روانشناس و یا روانپزشک) که دوره روانکاوی را طی کرده (پایهگذار این مکتب فروید بوده است) و از این شیوه در روان درمانگری استفاده مینماید.
دکتر علی ربانی زاده متخصص اعصاب و روان ( روانپزشک و مشاوره خانواده ) مدرس دانشگاه علوم پزشکی مشهد عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران